Wat kan jij doen?

Laat je stem horen op sociale media

Laat in de aanloop naar het Algemeen Overleg Financiƫle verhouding in de Tweede Kamer op 2 juli, de Tweede Kamerleden weten wat bezuinigingen voor jouw gemeente betekenen. Maak het zo concreet mogelijk. Vrees je bijvoorbeeld dat zwembaden en bibliotheken moeten sluiten? Of dat de (jeugd)zorg niet meer toegankelijk is voor wie het echt nodig heeft? Je kan ook een filmpje opnemen.
Gebruik de hashtag #StopLokaleBezuinigingen

Meld je aan voor de digitale manifestatie op 2 juli

In de ochtend van 2 juli maken we samen nog eens heel duidelijk wat er op het spel staat door allemaal van ons op sociale media te laten horen. Doe je mee? Je kan hier aanmelden. 

Neem contact op met de Tweede Kamer en politieke partijen

Stuur voor 2 juli de woordvoerders rechtstreeks een e-mail met jouw zorgen over lokale bezuinigingen. Maak je verhaal zo concreet mogelijk. Verwijs bijvoorbeeld ook naar deze website. De contactgegevens van de woordvoerders vind je hier

Raadsleden en wethouders: overweeg een niet-sluitende begroting

Lever nu eens niet een sluitende meerjarenbegroting in waarbij je je in alle (onmogelijke) bochten moet wringen. Als we steeds het probleem op de oppervlakte blijven oplossen, worden de echte problemen nooit echt opgelost.

Vraag anderen zich ook uit te spreken

Dit is niet alleen het probleem van gemeenten, dit is ook een probleem van bibliotheken, sportverenigingen en -aanbieders, de (lokale) ondernemers, de zorgaanbieders, de welzijnorganisaties enzovoort. Vraag hen zich ook uit te spreken.