Schrijf je hier in voor de digitale manifestatie op 2 juli!

[UPDATE: Op woensdag 1 juli stemt de Tweede Kamer opnieuw over deze motie, die moet voorkomen dat gemeenten moeten bezuinigen op de jeugdzorg en WMO. Als je je inschrijft, laten we ook samen onze stem horen voor deze motie]

Op 2 juli 2020 debatteert de Tweede Kamer over de financiële situatie van de gemeente. Veel gemeenten moeten noodgedwongen bezuinigen omdat ze steeds minder geld krijgen voor de taken die ze hebben. Denk aan sport, cultuur en bibliotheken, maar ook de zorg en ondersteuning van kinderen en ouderen. Dat gaat ook ten koste van banen. Juist in een crisis moeten inwoners, ondernemers en organisaties kunnen rekenen op hun gemeente.

Wethouders en raadsleden gaan daarom naar Den Haag toe om van zich te laten horen. Dit is een initiatief van het samenwerkingsverband P10. Zij vragen daar aandacht voor via #gemeenteninnood. Ook roepen zij wethouders op om filmpjes in te sturen.

Niet iedereen kan naar Den Haag toe, ook vanwege de beperkende maatregelen rondom corona. Daarom laten we juist ook digitaal van ons horen in de ochtend van 2 juli! Maak jij je zorgen over de leefbaarheid van jouw stad of dorp? Laat van je horen! Schrijf je hieronder in met je naam en e-mailadres en je ontvangt een e-mail in de aanloop naar 2 juli. 

#StopLokaleBezuinigingen #gemeenteninnood

Netherlands